Thursday, August 22, 2013

En man som heter Ove

I just finished reading on of the both most funny and sad books I've ever read - En man som heter Ove by Fredrik Backman. I'm not gonna tell what it's about, that you can read in a review, but below are some quotes from the book that I really liked! 


"Ove är 59 år gammal. Han kör Saab. Han är typen av man som pekar på folk han inte gillar lite sådär som om de var inbrottstjuvar och Oves pekfinger var en polisficklampa."

”Ove betraktar kartongen som om den var en ytterst opålitlig sorts kartong. Som om kartongen körde vespa och hade gymnastikbyxor på sig och precis hade kallat Ove ”kompis” och sedan försökt sälja en klocka till honom.”

"Den lilla utländska kvinnan tar ett steg mot honom, det är först då Ove lägger märke till att hon antingen är mycket gravid eller har som Ove skulle katigorisera som högst selektiv fetma.

"Ove blir alltid instinktivt skeptisk till alla människor som är längre än en och åttiofem. Blodet orkar inte upp till hjärnan då, säger hans erfarenhet honom"

”Ny tystnad. Inte helt olik den som kanske hade uppstått mellan två revolvermän som plötsligt insett att de glömt ta med sig revolvrarna.”

"Ove begrep sig på saker han kunde se och ta på. Betong och cement. Glas och stål. Verktyg. Saker man kunde räkna ut. Han begrep räta vinklar och tydliga instruktioner. Konstruktionsmodeller och ritningar. Saker man kunde rita upp på papper. Han var en man av svart och vitt.
Och hon var färg. All hans färg."

No comments:

Post a Comment