Wednesday, February 12, 2014

Book tips! "Analfabeten som kunde räkna"

I just finished reading a great book! It was the sequel to "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". I knew not to have to high expectations on this book since it would be impossible to beat the first book but it actually did!

The book is not translated from Swedish yet but probably it won't take long until it is.

Here are some of my favorite quotes from the book: (that also show how twisted the book is!). Watch out for spoilers!

"...Fredrik Reinfeldt (med diskborste i hand) hade utbrustit i frågon om vad det var som stod på. Nombeko svarade honom på engelska och sa som det var, att israeliska Mossad just trängt in i huset i avsikt att lägga beslag på atombomben i potatisbilen. Och kanske på köpet ta en coh annan i rummet av daga. I det avseendet trodde hon att hon själv var högaktuell.
- Israeliska Mossad? sa stadsministern (också på engelska). Med vilken rätt viftar israelska Mossad med vapen i mitt Sverige?
- Mitt Sverige, rättade kungen.
- Ditt Sverige? hörde agent B sig själv säga och tittade ömsom på mannen med förklädet och diskborsen, ömsom på mannen i soffan med blodig skjorta och urdrucken snaps i hand.
- Jag är statsminister Fredrik Reinfeldt, sa statsministern-
- Och jag är kung Carl XVI Gustaf, sa kungen. Statsministerns chef, kan man säga. Och det här är grevinnan Viranen, tillställningens värdinna.
- Jo, jag tackar jag, sa grevinnan stolt."

"Tvåan hade övat på sitt samtal med statsministern i nästan tjugo års tid. Han hade förberett ett närmast oändligt antal scenarier - inget av dem inkluderade möjligheten att han och statsministern skulle finna sig inlåsta i en potatisbil. Tillsammans med bomben. Och kungen. Med tvåans kungahatande bror bakom ratten. På väg mot okänt mål."

"Ettan viskade till Celestine att det var dags att de satte ner fötterna. Hon nickade och bestämde sig för att börja med att förklara situationen för sin mormor. Och så gjorde hon det, väldigt kort. Saken var den att kungen var kidnappad, med statsministern på köpet. OCh nu skulle hon och Holger tvinga honom att avgå.
- Statsministern?
- Nej, kungen."No comments:

Post a Comment